Van Heteren Circulair: verhaal 1

Kiezel en Keibrug Borculo

In het kader van het vijfjarig bestaan van ons Circulaire Depot® vertelden we u vorige week hoe we met dit depot werken.
Deze week nemen we u mee naar het eerste volledig circulaire project dat Van Heteren uitvoerde.

De gemeente Berkelland wilde graag dat de, authentiek nagebouwde, historische Berkelzomp ook over de Berkel kon varen via de bestaande Kiezel en Keibrug. De zomp moest de brug kunnen passeren. Door het beperkte hoogteverschil tussen de waterstand van de Berkel en het aanliggende maaiveld konden we gaan kijken naar een ophaalbrug.

Bij een ander project van Van Heteren, de vervanging van brug Beerzerveld en brug Emterbroekerdijk (in opdracht van de Provincie Overijssel) waren twee ophaalbruggen vrij gekomen. Door de opwaardering van het kanaal Almelo – De Haandrik voldeden deze bruggen niet aan de nieuwe eisen voor de doorvaartbreedte. Technisch verkeerden ze echter nog in een prima staat.
Wij gingen op zoek naar een tweede leven voor beide bruggen. Eén ervan kreeg een nieuwe bestemming in Borculo. Hiervoor hebben we de brug compleet gedemonteerd, volledig geconserveerd en uitgerust met een handmatige aandrijving. De landhoofden bouwden we op uit circulaire stalen damwanden en circulaire houten pijlers. We voorzagen het bestaande brugdek van een nieuwe duurzame slijtlaag. Ons eerste 100% circulaire project was een feit!

Interesse in een circulaire ophaalbrug? Neem dan contact met ons op via de 074 763 09 08 of info@vanheteren.com. We hebben nog 1 brug beschikbaar!

Volgende week: Van Heteren en circulaire damwanden.

ONZE VERHALEN

Van Heteren maakt al vanaf 2015 het Circulaire Depot® in gebruik. Circulariteit is voor Van Heteren een kwestie van dóen. Het is de hoogste tijd om het 5-jarig bestaan te vieren en dit doen we onder meer met een aantal verhalen over gerealiseerde projecten en circulaire projecten in ontwikkeling. 

Van Heteren Circulair: Verhaal 1

Kiezel en Keibrug Borculo

In het kader van het vijfjarig bestaan van ons Circulaire Depot® vertelden we u vorige week hoe we met dit depot werken. Deze week nemen we u mee naar het eerste volledig circulaire project dat Van Heteren uitvoerde.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 2

Circulaire damwanden

Vorige week gaven we u een kijkje achter de schermen bij de circulaire Kiezel en Keibrug. Deze week: onze ervaring met circulaire damwanden.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 3

Circulaire gevelbekleding gemaal Cellemuiden

Vorige week deden we een boekje open over onze circulaire damwanden. Deze week iets heel anders: een verhaal over circulaire houten damwand als gevelbekleding.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 4

Circulair Gemaal Tussen de Diepen

In het kader van het 5-jarig jubileum van ons Circulaire Depot® gaven we u de afgelopen weken een aantal voorbeelden van onze vooruitstrevende omgang met circulariteit. Vandaag het vierde en voorlopig laatste verhaal: het project Gemaal Tussen de Diepen.

— Lees meer