Van Heteren Circulair: verhaal 3

Circulaire gevelbekleding gemaal Cellemuiden

Vorige week deden we een boekje open over onze circulaire damwanden. Deze week iets heel anders: een verhaal over circulaire houten damwand als gevelbekleding.

Voor het bouwteam ‘Stuwen en gemalen’ van het Waterschap Drents Overijsselse Delta kregen we de opdracht om een ontwerp te maken voor de vervanging van Gemaal Cellemuiden. Dit gemaal voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en moet op dezelfde locatie worden vervangen door een nieuw gemaal.
Het gemaal ligt aan een primaire kering en is een beeldbepalend object. Samen met een landschapsarchitect werkten we een aantal ontwerpen uit en maakten we de afweging om het object op te nemen in het landschap. Binnen het totale renovatieproject van het waterschap is op meerdere locaties houten damwand vrijgekomen. Vanuit de circulaire gedachte ligt het voor de hand dat we deze materialen binnen het project gaan hergebruiken. Dat doen we ook, maar in dit geval niet als damwand… In het circulaire pilotproject Gemaal Cellemuiden hergebruiken we de damwand als gevelbekleding. Deze toepassing geeft het gemaal een natuurlijk karakter, naadloos passend in het landschap, en vormt bovendien natuurlijk een zeer duurzame oplossing!

Wil je meer weten over circulaire damwanden? Neem dan contact met ons op via de 074 763 09 08 of info@vanheteren.com.

Volgende week: Van Heteren en Pilotproject Circulair Gemaal Tussen de Diepen.

ONZE VERHALEN

Van Heteren maakt al vanaf 2015 het Circulaire Depot® in gebruik. Circulariteit is voor Van Heteren een kwestie van dóen. Het is de hoogste tijd om het 5-jarig bestaan te vieren en dit doen we onder meer met een aantal verhalen over gerealiseerde projecten en circulaire projecten in ontwikkeling. 

Van Heteren Circulair: Verhaal 1

Kiezel en Keibrug Borculo

In het kader van het vijfjarig bestaan van ons Circulaire Depot® vertelden we u vorige week hoe we met dit depot werken. Deze week nemen we u mee naar het eerste volledig circulaire project dat Van Heteren uitvoerde.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 2

Circulaire damwanden

Vorige week gaven we u een kijkje achter de schermen bij de circulaire Kiezel en Keibrug. Deze week: onze ervaring met circulaire damwanden.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 3

Circulaire gevelbekleding gemaal Cellemuiden

Vorige week deden we een boekje open over onze circulaire damwanden. Deze week iets heel anders: een verhaal over circulaire houten damwand als gevelbekleding.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 4

Circulair Gemaal Tussen de Diepen

In het kader van het 5-jarig jubileum van ons Circulaire Depot® gaven we u de afgelopen weken een aantal voorbeelden van onze vooruitstrevende omgang met circulariteit. Vandaag het vierde en voorlopig laatste verhaal: het project Gemaal Tussen de Diepen.

— Lees meer