Project

Goffertpark

Eeuwenlang, van de Romeinse tijd tot de Tweede Wereldoorlog, heeft het Goffertpark allerlei functies vervult. Veel verschillende groepen hebben er gebruik van gemaakt. Dit heeft z’n sporen nagelaten in de bodem. In de Tweede Wereldoorlog werd het Goffertpark voor militaire doeleinden gebruikt. In de ondergrond van het Goffertpark zijn nog talloze (archeologische) objecten aanwezig, waaronder niet gesprongen explosieven (NGE’s).

Het park is een evenemententerrein. Het is dé plek voor grote concerten en andere evenementen. In 2018 is bij de opbouw van een evenement munitie in de grond gevonden. Sindsdien wordt de opbouw van grote evenementen begeleid door een WSCS gecertificeerd bedrijf., zodat organisatoren veilig kunnen opbouwen. Dit zorgt voor vertraging en extra kosten in de opbouw. Dit wil de Gemeente Nijmegen oplossen. Daarnaast biedt de coronacrisis de gemeente Nijmegen de ruimte om te werken aan het Goffertpark. Er staan namelijk minder evenementen gepland dan normaal. Daarom worden er nu materialen in de bodem opgespoord en verwijderd.

De gemeente Nijmegen heeft Van Heteren, in combinatie met T&A Survey, opdracht gegeven voor de uitvoering van het explosievenonderzoek. Het explosievenonderzoek voeren wij uit in samenwerking met archeologen van de gemeente Nijmegen.

Einddoel van het project is een park, vrijgegeven op de aanwezigheid van explosieven, waarbij de historie bewaard is gebleven voor de toekomst.

Opdrachtgever

Gemeente Nijmegen

Locatie

Goffertpark Nijmegen

Start werkzaamheden

Geplande oplevering

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op via r.kerkhof@vanheteren.com of door te bellen naar 074 – 7630908.

Remco Kerkhof – Projectleider