Project

Bouwteam dempen haven Dollegoor

V.d. Bosch Beton en Kroon Oil hebben behoefte aan meer ruimte. De tweede insteekhaven op industrieterrein Dollegoor blijkt de aangewezen locatie te zijn om gedeeltelijk te dempen, zodat de gemeente Almelo kan voldoen aan de ruimtebehoefte van beide partijen.
De gemeente was voor dit project op zoek naar een slimme samenwerking om een betere kwaliteit te leveren tegen lagere overallkosten. Dit bovendien in een kort tijdsbestek (start bouwteam augustus 2020 en de oplevering begin 2021). Voor de gemeente Almelo reden om de demping als bouwteam-uitvraag in de markt te zetten. Met name de samenwerking in het bouwteam en de werkmethode gaven de doorslag om voor Van Heteren te kiezen als bouwteamaannemer.

We werkten onze methode van demping uit in de bouwteamperiode september/oktober 2020. Onze werkmethode is als volgt: haven afsluiten met stalen damwanden, zinkstuk voorzien van drainage afzinken op de aanwezige sliblaag, zandophoging aanbrengen. Zo besparen we tijd en geld: we hoeven de haven niet te baggeren en het slib niet af te voeren.

Samen met de gemeente Almelo wisten we de werkmethode & het ontwerp uit te werken in een tijdsbestek van 2 maanden, waarin we ook alle nodige vergunningen verkregen en meldingen verrichten. Een perfect voorbeeld van hoe een slagvaardig team hoort te werken!

 

Opdrachtgever

Gemeente Almelo

Locatie

2e insteekhaven Dollegoor Almelo

Start werkzaamheden

November 2020

Geplande oplevering

Begin 2021

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op via r.kerkhof@vanheteren.com of door te bellen naar 074 – 7630908.

Remco Kerkhof – Projectleider