Project

Brug Raalte

De bestaande betonbrug in de Pruimersallee welke de Hondsemotswetering kruist is aan het einde van zijn levensduur gekomen. De brug bevindt zich in het buitengebied van Raalte.

In opdracht van de gemeente Raalte vervangen we de brug voor een nieuwe prefab betonnen brug. In de voorbereidingsfase hebben we een verplaatsing van de brug doorgevoerd, waardoor de waterloop volledig gecentreerd is komen te liggen onder de brug. Bijkomend voordeel is dat de brug verder van de kruising is komen te liggen, waardoor de kans op aanrijschades is verkleind.

Om de brug te kunnen realiseren is de Hondsemotswetering afgedamd. De waterhuishouding vindt plaats door stalen buizen van 1 meter diameter, welke zijn opgenomen in de afdamming. Dit resulteert in een veilige en droge werkomgeving en borgen de doorstroming van de Hondsemotswetering.

Het brugdek fabriceren we in eigen beheer parallel aan de realisatie van de landhoofden. Hiermee verkorten wij de bouwtijd op locatie.

Opdrachtgever

Gemeente Raalte

Locatie

Brug in de Pruimersallee over de Hondemotswetering te Raalte

Start werkzaamheden

Geplande oplevering

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op via r.kerkhof@vanheteren.com of door te bellen naar 074 – 7630908.

Remco Kerkhof – Projectleider