Van Heteren Circulair: verhaal 2

Circulaire damwanden

Vorige week deden we een boekje op over de circulaire Kiezel en Keibrug. Deze week: onze ervaring met circulaire damwanden.

Binnen elk project dat we realiseren komen materialen vrij. Vooraan de ontwerpfase van het project inventariseren we deze materialen en inventariseren we ze op herbruikbaarheid. Voor herbruikbare materialen, waaronder ook regelmatig damwanden, zoeken wij een tweede leven binnen het project of binnen het areaal van de opdrachtgever. Mochten we langs deze weg gene toepassing vinden voor de materialen, dan slaan we ze op in ons Circulaire Depot®. Van hieruit gaan we vervolgens op zoek naar een ander tweede leven voor deze materialen.

In de afgelopen jaren hebben we veel herbruikbare houten en stalen damwanden ingezameld en opnieuw toegepast. We reinigen de damwanden, verwijderen delen die herbruikbaar zijn en slaan de damwanden op voor hergebruik. Bij het slopen houden we er rekening dat mee dat we de damwanden over het algemeen opnieuw kunnen gebruiken. Bij houten en stalen damwanden zijn delen onder water vaak nog in prima staat. We beoordelen deze wanddelen en kennen hier een restlevensduur aan toe.

Van Heteren ontwerpt vanuit een circulaire gedachte: aan het begin van een ontwerp kijken we welke beschikbare circulaire bouwstoffen we binnen het project kunnen toepassen. Dit kunnen bouwstoffen uit het project zelf zijn of uit ons Circulaire Depot®. Door vanaf het prille ontwerpstadium rekening te houden met de beschikbare materialen, kunnen we eenvoudig vaststellen of materialen circulair toepasbaar zijn. Op deze manier kunnen wij voor onze klanten één of meer circulaire bouwstoffen toepassen in een project!

Wil je meer weten over circulaire damwanden? Neem dan contact met ons op via de 074 763 09 08 of info@vanheteren.com.

Volgende week: Van Heteren en Pilotproject Circulair Gemaal Cellemuiden.

ONZE VERHALEN

Van Heteren maakt al vanaf 2015 het Circulaire Depot® in gebruik. Circulariteit is voor Van Heteren een kwestie van dóen. Het is de hoogste tijd om het 5-jarig bestaan te vieren en dit doen we onder meer met een aantal verhalen over gerealiseerde projecten en circulaire projecten in ontwikkeling. 

Van Heteren Circulair: Verhaal 1

Kiezel en Keibrug Borculo

In het kader van het vijfjarig bestaan van ons Circulaire Depot® vertelden we u vorige week hoe we met dit depot werken. Deze week nemen we u mee naar het eerste volledig circulaire project dat Van Heteren uitvoerde.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 2

Circulaire damwanden

Vorige week gaven we u een kijkje achter de schermen bij de circulaire Kiezel en Keibrug. Deze week: onze ervaring met circulaire damwanden.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 3

Circulaire gevelbekleding gemaal Cellemuiden

Vorige week deden we een boekje open over onze circulaire damwanden. Deze week iets heel anders: een verhaal over circulaire houten damwand als gevelbekleding.

— Lees meer

Van Heteren Circulair: Verhaal 4

Circulair Gemaal Tussen de Diepen

In het kader van het 5-jarig jubileum van ons Circulaire Depot® gaven we u de afgelopen weken een aantal voorbeelden van onze vooruitstrevende omgang met circulariteit. Vandaag het vierde en voorlopig laatste verhaal: het project Gemaal Tussen de Diepen.

— Lees meer